Veilig anabole gebruik

arnold schwarzenecker

Veel sporters zien een stagnatie in hun ontwikkeling wanneer zij al voor langere tijd actief sporten. Vaak wennen je spieren dan aan de fysieke inspanning en groeien ze minder hard. Daarnaast is ook vaak het dieet al zo gebalanceerd dat daar weinig progressie meer in is te boeken. Je kunt daarop besluiten om supplementen te gebruiken. Ook het gebruik van anabole kan uitkomst bieden om weer meer spiergroei te realiseren. Het is wel verstandig om zorgvuldig met de anabole om te gaan. Wanneer je enkele goede voorzorgsmaatregelen neemt kan het gebruik van een anabole kuur veel extra spiermassa opleveren.

Voordat je de anabole kuur start is het van belang om al over een goede basis te beschikken. Dit betreft niet alleen een goede basis aan trainingservaring. Ook je voedingspatroon moet over de juiste doseringen beschikken zodat je de beste voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden binnenkrijgt. Wanneer je niet over een goede basis beschikt wordt het effect van de anabole kuur ook al veel minder. Het is uiteraard ook van belang om voldoende krachttrainingen te ondergaan. Het is niet zo dat je door de anabole kuur alleen spiermassa aankomt, je moet daar nog wel wat voor doen.

Je Gezondheid staat voor op

Daarnaast is het van belang om te onderzoeken of je gezond genoeg bent om een anabole kuur veilig te kunnen volgen. Onder andere je bloed, nieren, lever en hart moeten in goede conditie zijn. Deze organen worden namelijk flink op de proef gesteld tijdens de anabole kuur en de krachttraining. Ook kan een anabole kuur in combinatie met medicijn gebruik niet altijd even verstandig zijn. Vaak kun je bij je arts terecht voor informatie.

De training

Het is tijdens het gebruik van de anabole kuur van belang dat je niet gelijk te hard en te veel gaat trainen. Dit is vaak wel je eerste gedachte, niet in de laatste plaats doordat je minder snel vermoeid raakt door de anabole kuur. Echter is het niet altijd even goed voor je lichaam om gelijk intensief te trainen, ondanks dat je je wel veel sterker voelt. Je loopt namelijk de kans om enkele pezen en gewrichten te zwaar te belasten wanneer je gelijk intensief en explosief gaat trainen. De kans bestaat dan dat je langdurige blessures oploopt waardoor je lange tijd niet kunt trainen. De anabole kuur heeft dan natuurlijk weinig nut en je zal ook niet veel spiermassa ontwikkelen.

 

verschillende vormen van steroiden

Dosering van de anabole steroiden

Om veilig gebruik te kunnen maken van de anabole kuur is het ook van belang om de dosering niet gelijk overdrijven. Vaak is het dan ook verstandiger om de dosering geleidelijk aan op te bouwen. Hierdoor geef je je lichaam kans om op de anabole kuur te reageren, daarnaast kun je zelf ook aan het effect van de anabole wennen. Daarnaast kun je ook niet te veel anabolen kuren achter elkaar nemen. Na de eerste kuur is het dan ook aangeraden om enkele weken te stoppen met de kuur. Na een aantal weken kun je dan de dosering weer wat opvoeren. Echter is het nooit verstandig om meer dan twee anabole kuren per jaar te volgen. De veiligheid is hierdoor niet meer gegarandeerd en je loopt kans om enkele bijwerkingen op te lopen. Enkele veel voorkomende bijwerkingen van het anabole gebruik zijn onder andere haar uitval en overmatige vorming van acne. Daarnaast kan ook je gezicht wat dikker worden doordat je meer vocht vast houdt. Vrouwen krijgen vaker last van een lagere stem en ontwikkelen meer gezichtsbeharing. Dit komt voornamelijk doordat de anabole over mannelijke geslachtshormonen beschikken.

Bronnen